Yoga

Vijf jaar geleden was ik met een vriend op surf trip in Bali. Na 2 weken surfen stelde hij voor om een paar dagen yoga te gaan doen in Ubud. Daar zag ik helemaal niets in, dat is toch niets voor mannen?

Een filmpje van surf god Kelly Slater die verteld hoe yoga een positieve invloed heeft op zijn surf en zijn leven wist mij te overtuigen en zo stonden we een paar dagen later in ” de Yoga Barn”.

De eerste lessen waren frustreren “wat doe ik hier”, “surfen is leuker” en moeilijk “wat een onmogelijk houding”. Maar enkele lessen later liep ik naar huis met een gevoel van vrede en stilte dat ik niet eerder zo had ervaren. Hier zat iets.

In mijn laatste jaren op kantoor beoefende ik soms een uur yoga tijdens de lunch pauze. Ongelooflijk hoeveel goeds dat deed voor de rest van de dag. Een lichaam waar de energie weer doorheen stroomt en een heldere geest.

Yoga geeft een unieke combinatie van fysieke activiteit gecombineerd met aandacht voor het lichaam en aandacht voor de geest. Pas in het afgelopen jaar ben ik mij nog meer gaan verdiepen in de achtergrond en eindeloze wijsheid en diepte van de eeuwenoude yoga tradities.

Vandaag geef ik les op diverse yoga scholen in Amsterdam, op evenementen en bij bedrijven. Neem vrijblijvend contact met mij op om te kijken wat er mogelijk is.

Namasté

Sjoerd